Hi, mijn naam is Mégan

Ik ben founder, owner, ontwerper & brand expert van The Creative Concept Studio.

Maar dat zegt niet zoveel geloof ik hé…want na die zin weet je nog niet wie ik ben, wat ik precies doe en waarom ik dat doe.

Daarom wil ik je graag wat meer over mezelf vertellen, uitgebreider vooral, zodat je mij beter leert kennen. Ik deel daarom graag mijn ondernemersverhaal met je. 

Waar kom ik vandaan

Opgegroeid in een warm & liefdevol, maar een klein gezin, ik ben namelijk enig kind. Als ik terug denk aan ‘vruger’ dan herinner ik me een super fijne tijd. Bij mij thuis mocht altijd alles, maar wel binnen de grenzen.  met regels, waar ‘nee’ ook echt ‘nee’ was. Wederzijds respect en normen & waarden zijn mij bijgebracht. Harde werkers met realistische blik: wil je iets bereiken dan zul je er voor moeten werken, met niets doen bereik je ook niets. De ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ mentaliteit is me dan ook echt bijgebleven.

Van peuter naar puber

Vroeger stond ik maar al te graag op de voorgrond, ik was graag het middelpunt van de aandacht, haantje de voorste, dat was ik. 

In tegenstelling tot een paar later. In mijn jeugd, zo rond de middelbare school kwam er een soort van kantelpunt. Ook ik kreeg te maken met dingen als onzekerheid, faalangst en het bekende ‘wat vind men van mij?’, ‘ben ik wel leuk genoeg?’ en ‘ben ik wel goed genoeg?’. 

Ineens ging het er dus allemaal wél toedoen bij mij, ik begon me druk te maken om wat anderen zouden denken of zeggen over mij. Ik wilde er graag ‘bij horen’ en ‘aardig gevonden worden’.

Ik veranderde zichtbaar van een op de voorgrond tredend persoon naar iemand die liever observeerde, zich op de achtergrond bevond, een pleaser werd, geen haantje de voorste meer was en in heel veel situaties liever zweeg dan opstond.

Wat resulteerde in een ik, die niet ik was, ik kon niet mezelf zijn, alles hield me tegen om buiten mijn comfortzone te stappen, mijn hart te volgen en mijn eigen pad te kiezen.

2018, het jaar dat alles anders werd. Hét jaar waardoor ik later besloot om er volledig voor te gaan.

Het jaar wat voor mij een keiharde leerschool was, maar ook het jaar waarin ik tot nieuwe inzichten kwam. Inzichten die mij hebben veranderd!

En misschien wel belangrijker nog, zonder die ervaring had ik NOOIT gestaan waar ik nu sta. Op persoonlijk vlak niet, maar zeker ook niet businesswise. 

Overlevingsmodus aan

Het jaar 2018, een opstapeling van, voor mij het jaar met de eye-opener, de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen.

Ik belandde namelijk in een situatie waardoor ik in een soort van overlevingsmodus terecht kwam. In korte tijd stond bij mij alles op zijn kop. Ziekte, afscheid en schoolstress maakte dat ik letterlijk bezweek onder de druk die ik ervaarde, druk van het ‘moeten’ presteren en kosten wat kost aan iemands verwachtingen willen voldoen.

Legde mijn omgeving mij die druk op? Nee, totaal niet, ik legde vooral mezelf die druk op kwam ik later achter.Ik was bezig met 10 ballen te gelijk hoog houden omdat ik dacht dat anderen dat van mij verwachten. Het gevoel hebben dat ik anders niet goed genoeg was.

Resultaat: een oververmoeide ik die geen ‘uit’ knop meer had maar 24/7 aan stond. Mijn lichaam floot mij terug, met allerlei klachten zat ik al snel bij de huisarts en kreeg ik te horen dat ik aan de rand stond van een beginnende burn-out.

De knop om

Nu, ruim 2 jaar later durf ik wel te zeggen dat ik die periode nodig heb gehad om te worden wie ik nu ben.

Ik leerde om te gaan luisteren naar mezelf, naar mijn gevoel. Door dichtbij mezelf te blijven, te stoppen met het altijd willen ‘pleasen’ van anderen, iedereen altijd tevreden of te vriend willen houden en altijd door iedereen aardig gevonden willen worden.

En afgelopen jaar kwam daar nog een andere bewustzijn bij…

Een tijd geleden stond ik namelijk nog met 1 been in mijn bedrijf en met het andere been nog in een fulltime job…

Ik was er klaar mee, vol van, maar vooral moe van…

Homepage foto

Ik was binnen 4 jaar afgestudeerd als bedrijfskundige met de specialisatie online marketing. Na deze studie ging ik direct aan de slag, want ambitieus als ik was, ik wilde een baan bij een multinational. Ik ging werken als digital marketing & event teammember voor een van de grootste haarmerken ter wereld: Schwarzkopf Professional. In 5 maanden tijd vloog ik naar Hamburg, Brussel en Londen. Volle agenda’s, toffe uitjes, vele meetings, continue presteren, 24/7 timemanagement en internationale contacten, ik hield ervan! 

Ik wilde nog meer ervaring op doen in het online marketing vakgebied en ging verder als online marketeer bij een evenementenorganisatie. Ontzettend dynamische & divers werk, ondanks de bakken vol met ervaring, miste ik toch iets…

Wat ik wilde was successen boeken onder mijn naam en vooral onder mijn eigen voorwaarden. Groeien als persoon en als ondernemer, ik wilde weer energie halen uit mijn werk en die ambitieuze vlam terug.

Na van kantoorbaan naar kantoorbaan te hebben gehopt, kwam ik tot de conclusie dat ik niet in de wieg gelegd was voor een kantoorjob van 8 tot 5. Ik snakte naar meer vrijheid, naar onafhankelijkheid en ik wilde meer flexibiliteit

Flexibel zijn in het bepalen met wiewanneer & waarmee ik werkte. Ik wilde met échte mensen werken, die net als ik, de “Gaan-met-die-banaan” mentaliteit hebben! Dát is waar ik energie van krijg!

Ik wilde andere mensen helpen door mijn kennis en eigen ervaring uit het werkveld, maar ook privé in te zetten. En daar ontstond het idee achter The Creative Concept Studio.

Hi, ik ben Mégan

Ik ben founder, owner, ontwerper & merk expert van The Creative Concept Studio.

Get to know me

Een creatieve duizendpoot met oog voor details en een échte babbelaar. Ik zweer bij to-do lijstjes en planningen, no chaos for me please. Ik durf wel te zeggen dat ik een control-freak ben, al op school nam ik bij groepsopdrachten of samenwerkingen de lead. Niet omdat ik per se de leiding wil nemen (oké, stiekem paste dat leiding geven en aansturen ook wel bij mij), maar ik houd gewoon van structuur, ieder zijn taak, dat zorgt voor duidelijkheid. Al vanaf jongs af aan was ik dan ook super gedreven, gedreven in mijn studie, in mijn werk en in mijn sport. Ik geloof er dan ook heilig in dat waar je van droomt, je ook waar kunt maken. Mindset is alles, waar een wil is, is een weg!

Ik studeerde binnen 4 jaar af als bedrijfskundige met de specialisatie online marketing. Ik ging direct aan de slag, want ambitieus als ik was, ik wilde een baan bij een multinational. Ik ging werken  voor een van de grootste haarmerken ter wereld: Schwarzkopf Professional. In 5 maanden tijd vloog ik naar Hamburg, Brussel en Londen. Volle agenda’s, toffe uitjes, vele meetings, continue presteren, 24/7 timemanagement en internationale contacten, ik hield ervan! Maar toch mistte ik iets…

Mijn verhaal

Een tijd geleden stond ik zelf nog met 1 been in mijn bedrijf en met het andere been nog in een fulltime job als online marketeer bij een evenementenorganisatie. Ik was er klaar mee, vol van, maar vooral moe van. 

Wat ik wilde was successen boeken onder mijn naam en vooral onder mijn eigen voorwaarden. Groeien als persoon en als ondernemer, ik wilde weer energie halen uit mijn werk en die ambitieuze vlam terug.

Na van kantoorbaan naar kantoorbaan te hebben gehopt, kwam ik tot de conclusie dat ik niet in de wieg gelegd was voor een kantoorjob van 8 tot 5. Ik snakte naar meer vrijheid, naar onafhankelijkheid en ik wilde meer flexibiliteit. Flexibel zijn in het bepalen met wiewanneer & waarmee ik werkte. Ik wilde met échte mensen werken, die net als ik, de “Gaan-met-die-banaan” mentaliteit hebben! Dát is waar ik energie van krijg!

Weetjes over mij

Gek op paarden

Ik ben al van jongs af aan gek op paarden, rijd sinds mijn 7de. Inmiddels alweer bijna 6 jaar eigenaar van lieve Emi!

Diehard sushilover

ik ben een diehard sushi lover. Daar kun je me s’nachts voor wakker maken!

3/4 bloedje

Mijn lieve oma is geboren op Antigua! Wat mij een kwart bloedje maakt 🇦🇬 (of hoe je dat ook noemt!)

Mini auto crush

ik heb een mini crush als het aankomt op mooie auto’s, i love Mercedes en Audi!

Reizen

Ik ben dol op reizen, en heb nog een gigantische bucklist met waar ik nog naar toe MOET.

×

Hi!

Welkom bij The Creative Concept Studio.

 

Heb je een vraag? Of kan ik je ergens mee helpen, stel je vraag dan gerust hier, ik sta je graag direct te woord!

 

Mailen kan naar info@thecreativeconceptstudio.nl

 

Tot snel, liefs Mégan

× Hi! Waar kan ik je mee helpen?